За пореден ден броят на новите случаи на заразени е над 350 000

Световни медии от дни съобщават за „епична трагедия” в Индия. 80% от болните са починали, защото не получили помощ от клиниките, казват разгневени жители на някои индийски градове. Няма спринцовки, няма кислород, няма лекарства, хората просто умират, такива шокиращи твърдения също се разпространиха в медиите.

Осигуряват спешна помощ за Индия в борбата с COVID-19

„Индия не е далечен проблем. В такива пандемични времена разстоянията са съвсем скъсени. Здравната система в Индия е в пълен колапс. Коронавирусът не си отива! Това, което се случва в Индия, го показва. Преди три седмици щях да ви отговоря положително на подобен въпрос, защото никой не предполагаше, че това ще се случи”, разказа посланикът ни в Индия Елеонора Димитрова.

Тя сподели, че за пореден ден броят на новите случаи на заразени е над 350 000, а броят на смъртните случаи са над 3500. Само в Делхи има над 100 000 активни случая.

Индийски вариант на COVID-19 откриха в Гърция

„Представете си какво предизвикателство е това за здравната система. Това включва само официалната статистика, което е още по-страшно. Лабораториите отдавна изчерпаха капацитета си за тестване. Крематориумите също изнемогват”, добави още посланик Димитрова.

Тя разкри, че няма информация за заразени българи в Индия. Служители на посолството също са добре.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК