Разказват Георгия Кирилова и Ник ван Диселдорп, студенти в Университет "Еразъм" в Ротердам

"В Нидерландия е доста поносимо като такси за образование, често има намаления, което прави образованието там достъпно за млади хора от България, които искат да учат там", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Георгия Кирилова, студент по икономика и бизнес в Университет "Еразъм" в Ротердам.

Тя информира че с намаленията плаща 2000 евро за година, като битовите разходи и наем са отделно перо, но ако човек е разумен, в Нидерландия студентите могат да получат качествено образование на добра цена.

Георгия каза още, че в университетите има психолози и горещи линии, чрез които студентите могат да се консултират и да търсят помощ при нужда.

За нея в България все още емоционалното здраве е тема табу, а в Университета в Ротердам се отделя поне един час месечно да се говори за психичното здраве.

Георгия Кирилова смята, че бъдещето неизменно ще бъде свързано с технологиите, но за адаптацията към тях се изисква малко повече време.

В предаването Ник ван Диселдорп, студент по икономика и бизнес в Университет "Еразъм" в Ротердам също сподели, че в Нидерландия учебните заведения отделят специално внимание на развитието на студентите във всяко отношение, включително и емоционалното им здраве. Стимулира се това младите хора да бъдат откровени и честни със себе си.

Георги Константинов - поетът с по-известни творби от самия него (ВИДЕО)

"По време на пандемията действително станаха по-самотни, но има разлика от това да бъдеш сам и да се чувстваш самотен, а липсата на срещи лице в лице определено действа негативно", допълни Ник.

Относно иновациитге и технологиите, Ник смята, че не трябва да се страхуваме от тях, а да се учим, образоваме и да видим как можем да се впишем в този нов свят.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.