„Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано”, категоричен е той

Слави Трифонов с интервю пред Българското национално радио. В него лидерът на „Има такъв народ” не даде конкретен отговор дали би станал премиер при победа на партията на предсрочния вот, но посочи: „Мога да отговоря „като му дойде времето”. Когато се случи, тогава”.

Трифонов беше запитан и дали „Има такъв народ” би излъчила свой кандидат на президентските избори.

„Те са ми малко далече. Сега има по-важни неща, много важни, които се случват и са от огромно значение. Трябва да се взимат правилните, адекватните и моралните решения. Сега не мога да отговоря. В поведението ни и ми ще се стремя то да е адекватно, отговорно и морално”, обясни лидерът на ИТН.

Листите на "Има такъв народ" ще се редят наново, Слави Трифонов може да не участва

Трифонов беше категоричен, че не е започнал политическия си проект, защото е имал невероятното желание да стане политик.

„Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“, допълни той.

По думите му това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде „изчегъртано” с всички законови средства. 

„Това нещо ще се махне, защото това е логичният нормален път на една нормална държава член на Европейския съюз. Суверенът решава. В парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Не може в Народното събрание един депутат да нарича зам.-председателя „гном“, посочи Трифонов.

Слави Трифонов с коментар за партийните субсидии

Мнението му е, че БСП е „най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам“. 

„Ляво - дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена“. Трифонов подчерта, че конкретните случаи определят насоката на ИТН дали е лява или дясна партия. 

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви: 

„България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място. Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен“, смята Трифонов. 

Слави Трифонов: ГЕРБ ги боли, че няма да я има тяхната ЦИК

Лидерът на „Има такъв народ” коментира и свободата на словото в страната и защо се дистанцира от медийни изяви.

„Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже. Свободата на словото не е да си на 112-о място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни“, обясни той. 

„Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор“, добави още Трифонов.

Той е категоричен, че човек трябва да се обгражда със силни хора с качества, а не с такива, които слушат безропотно.

„Историята го показва. Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах. Имам щастието да общувам с хора, с които гледаме в една посока. Не взимам самостоятелни решения, търся съвети, мнения“, заключи Трифонов.

Източник: БНР