Коментар на политолозите Петър Чолаков и доц. Стойчо Стойчев

„Според мен този парламент определено свърши работа. Тази работа със сигурност не се хареса на досегашните управляващи”. Това заяви в студиото на „Неделята нa NOVA” политологът Петър Чолаков.

По думите му в ревизионната комисия са възникнали много интересни въпроси и е добре, че започват да се разплитат скандалите, в които е замесено управлението на Бойко Борисов. „Много е вероятно на изборите на 11 юли в парламента да влязат същите политически сили”, заяви той.

Ще има ли нови правила на следващите избори?

„Този парламент пренесе митинговата демокрация от площада на фонтана пред президентството в Народното събрание. Същите хора, същите тези – малко по-пъстро, разбира се, защото там има някакъв вид съпротива на тезите. Когато е пъстър парламентът, когато няма една доминираща сила, каквато беше до момента партийната система в България, сега имаме равнопоставени няколко политически сили, които са от равен калибър – електорално”, заяви от своя страна политологът доц. Стойчо Стойчев.

Ще се решат ли проблемите у нас след предсрочните избори?

„Прецедент е в съвременната българска демократична история да не се излъчи кабинет. Изненадан съм от липсата на всякаква идея какво да се прави между така наречените „партии на протеста”, подчерта той.

По думите му тези партии са били изненадани и не са имали предварителен план как да реагират при ситуация, в която трябва да се поеме отговорност при наличието на малък брой депутати.

Повече гледайте във видеото