Хората от квартала са изпратили гневно писмо до местната власт

Жители на квартал „Захарна фабрика“ в Пловдив се оплакват от системен тормоз и посегателства върху жилищните им сгради. Ежедневно се чупят прозорците , чести са и кражбите.

Хората от квартала са изпратили гневно писмо до местната власт и до полицията, в което заявяват, че не искат да живеят повече в страх.  Кои са извършителите и какво споделят потърпевшите?

„Това продължава вече втора година. Всички наши опити да сигнализираме са били без успех. Има само констатации. Това винаги се случва през нощта, когато хората спят. Последната проява е от 14 май”, разказват жители на квартала.

„Нашият прозорец бе счупен с бутилка. Други пък с камъни. Имам над 20 счупени прозореца”, добавят хората.

Според потърпевшите вандалските нападения са дело на 12-13-годишни деца от близката „Шекер махала”. Смятат, че са подтикнати от по-възрастните с цел да принудят и малкото останали български семейства да напуснат района.

От страх част от хората се принудили да зазидат прозорците и терасите на жилищата си.  За атаките от две години насам няма нито един задържан.

Буквално от метри на къщите има полицейски пункт, но жителите в квартала разказват, че рядко тук може да се види представител на органите на реда.

От полицията съобщиха, че са запознали със случая прокуратурата, а от Общината обещаха след поредната жалба да направят оглед в квартала, за да преценят какви мерки да предприемат.

Повече по темата гледайте във видеото