Участие няма да вземат двама от най-опитните ни състезатели

Определиха състава на България за участието във Волейболната лига на нациите. В състезанието участие няма да вземат двама от най-опитните ни състезатели – Тодор Скримов и Светослав Гоцев. Скримов отпадна от състава поради уважителни семейни причини, но ще бъде на линия за европейското първенство. Гоцев пък има болки в рамото и трябва да през курс от упражнения за заздравяването му. Централният блокировач също се очаква да бъде готов за второто състезание от календара на националния отбор през септември.

Разпределители:

Георги Сеганов, Владимир Станков и Светослав Станков

Диагонали:

Цветан Соколов и Радослав Парапунов

Посрещачи:

Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Гордан Люцканов, Денис Карягин и Светослав Иванов

Центрове:

Алекс Грозданов, Стефан Чавдаров, Николай Колев и Николай Къртев

Либеро:

Владислав Иванов и Мартин Иванов

Националният отбор заминава първо за Словения, където ще участва в своеобразен турнир с домакините и Сърбия. Първоначално бе заявен и отборът на Германия, но впоследствие е отклонил поканата. Така трите тима ще играят помежду си по два мача на ден от 21 до 23 юни във формации „А” и „Б”. Заминаването за Любляна е на 20 май рано сутринта, а оттам 4 дни по-късно се пътува с автобус за Римини.

Подготвителните срещи ще пропуснат Светослав Станков и Денис Карягин, който има зрелостни изпити в Бургас. Двамата заедно с трима души от щаба ще се присъединят към отбора на 24 май.