Четирима са в болница, а в колектора остават още няколко души

В резултат на производствена авария десет души са загинали по време на почистването на колектор на пречиствателна станция, заяви пред ТАСС ръководителят на администрацията на южния руски град Таганрог Андрей Лисицки, пише "Фокус".

"10 (души са) мъртви", каза той, когато го попитаха за броя на жертвите от инцидента. Градските власти също уточниха, че броят на пострадалите се е увеличил до осем.

"Според актуализирани данни, към 15:30 часа (местното време съвпада с българското) в резултат на аварийна ситуация в пречиствателната станция в село Дмитриадовка в помпената станция за сурова утайка, броят на загиналите се е увеличил на 10 души. Хоспитализирани са осем души" - се казва в изявление на уебсайта на градската администрация. По-рано източник на ТАСС съобщи за около 10 загинали.

Мощна пясъчна буря удари Южна Русия (ВИДЕО)

Пресслужбата на главното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия в Ростовска област съобщи, че работата по издирване и спасяване на мястото на аварията продължава. Участват 51 души, 16 броя автомобили и оборудване.

Психолозите на Министерството на извънредните ситуации работят на място. От името на губернатора на Ростовска област Василий Голубев, неговият заместник Михаил Корнеев, министърът на жилищно-комуналните услуги на региона Михаил Солоницин и министърът на здравеопазването на региона Юрий Кобзев заминаха за мястото на инцидента.

Опасения за екокатастрофа в Русия след петролен разлив

Ръководителят на региона Василий Голубев на заседание на комисията на Съвета на федерацията по аграрна и хранителна политика и управление на околната среда заяви, че след тежката производствена авария двама души са в много тежко състояние, още шестима са в реанимация. "Осем души са в болница, двама от тях са в много тежко състояние. Шестима души са в реанимация", каза Голубев. 

 

Източник: Фокус