В последната си година като преподавател тя се разболява

Героите на годината, освен лекарите, са и учителите. Преподаватели загубиха живота си, много от тях бяха на ръба между живота и смъртта и се пребориха с вируса. Срещаме ви с Надя Ганчева, която е учителка от 40 години. През 2021 г. и предстои да се пенсионира. Точно в последната си година като учител тя се разболява тежко от коронавирус, оздравява, а децата, на които е класен ръководител,  я чакат с изненада.

Успяват ли преподавателите да вдъхновят децата?

Учителският стол на госпожа Надя Ганчева от Второ училище в Монтана остава празен в началото на месец март. Тогава тя разбира, че е заразена с коронавирус.

„Не си много адекватен. Не знаеш как минава времето. Тогава започнах малко да се стряскам”, споделя тя.

Няколко дни по-късно състоянието ѝ се влошава и се налага тя и съпругът ѝ да бъдат приети в болница.

„Там вече се чувствах сигурна. Там ми дойде силата и бях убедена, че ще ми помогнат и ще оздравея”, коментира преподавателят.

Двама млади учители за преподаването по време на пандемия

През това време кураж не спират да ѝ дават нейните близки, колеги и ученици: „Всички много дозирано ме питаха по един или друг начин как съм”, сподели Ганчева.

След почти месец и половина отсъствие любимата учителка се връща отново да преподава, а учениците, на които е класна, я посрещат със специални кулинарни изкушения.

Тази година е последна на госпожа Ганчева с нейните ученици, защото след няколко месеца ѝ предстои пенсиониране. За 40 години трудов стаж разказва, че е минала през много изпитания, но COVID-19 е оставил дебела следа.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК