Какво точно се е случило и как са се появили синините по гърба на момчето?

Родители със съмнения за насилие над детето им в ясла. За случая разказа пред NOVA майката на момченцето. Тя твърди, че според съдебни медици, нараняванията на детето са резултат от удари с тъпи предмети или падане върху такива. От управата на яслата отричат да става дума за насилие.

На 16 февруари Жени Панайотова и съпругът й водят за първи път сина си на детска ясла. След час и половина родителите прибират момчето и когато го преобличат вкъщи, виждат множество хематоми и травми по гръбнака. Родителите се свързват с ръководството на яслата, подават и сигнали до отговорните институции. 

„Когато синът ми се прибра, видяхме много травми и хематоми по тялото му. Потърсихме възпитателката Венета Стоянова, но не получихме отговор. После тя заяви, че нищо не се е случило. Причината била чувствителната кожа на детето”, разказва Жени Панайотова. Тя добави, че лекарите в болницата са изразили съмнение за нанесен побой.

 

 

„След множество прегледи, съдебните медици заключиха, че уврежданията са в резултат от удари с тъпи предмети”, посочи тя.

„Искам ясно да кажа, че над детето не е упражнявано насилие. Това е и решението на всички независими органи, които извършиха проверка по случая”, казва директорът на яслата Татяна Велева.

Майката на детето добави, че има писмен отказ от детската ясла за записа от камерите.

Целия разговор гледайте във видеото