Според бившият вицепремиер патриотичното обединение не е механично, а основано на принципи

"Служебното правителство иска да овладее всички силови служби, Димитър Георгиев не е политически обвързан, вторият му мандат за шеф на ДАНС бе одобрен от президента Радев", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

Според него управляващите смятат, че така по-лесно ще може да бъде контролиран изборният процес.

Относно новото изказване на Владимир Путин, че азбуката ни е била създадена по македонските земи, Каракачанов каза, че такова твърдение е признак на неграмотност или злонамереност от страна на хората, които пишат речите на руския президент.

За твърденията за подслушване на политици бившият военен министър настоя, че те трябва да се доказват, иначе може да минат за предизборен скандал.

А обединението на патриотите според Каракачанов се основава на принципи, макар че в политиката не трябва да се нарушава добрия тон, както е правил Марешки. Поради тази причина е било предложено лидерите, които са участвали в словесни престрелки, да отстъпят мястото си в листите.

Той вярва, че след изборите ситуацията ще е малко по-различна, но не много. Патриотът е убеден, че избори до дупка не са полезни за България, поради тази причина правителство трябва да се състави.

"Не очаквам настоящото правителство да отстъпи по отношение на РС Македония, имаме рамкова позиция, всяка отстъпка от нея е национално предателство", категоричен бе Красимир Каракачанов и допълни, че македонците не искат да се разберем, те искат да приемем измислиците и лъжите им.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.