Хората недоволстват от това, че ремонтът продължава прекалено дълго

Протест на магистрала „Марица”. В сряда сутринта жители на Свиленград и представители на бизнеса излязоха на пътя, за да изразят недоволството си от продължаващия вече 8 месеца ремонт на едното платно и ограничаването на движението,което пречи и на бизнеса.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Хората недоволстват от това, че ремонтът продължава прекалено дълго. Става въпрос за участъка от 94 до 101 километър. Неговата реконструкция започна през есента на 2020 г. На няколко пъти обаче работата е спирана.

Катастрофа затвори АМ "Марица" към ГКПП "Капитан Андреево"

„Чакахме 7 месеца да приключат тези ремонти. Безкрайни надежди няма. Тук сме, за да разберем докога ще се прави ремонт на тази отсечка. Реално има 37 работни дни, през които всички пътуващи или заобикалят, или нарушават правилата и навлизат в насрещното. Имаше и няколко инцидента”, заяви протестираща.

Демонстрантите се оплакват, че бизнесът им е спрял заради ремонта и търпят огромни загуби. Те се заканиха да блокират магистралата всяка сряда, докато ремонтът приключи.

„Има сериозно забавяне на работата в този участък. Навлизаме във времето на трафик и гастърбайтери. От АПИ ни казаха, че неколкократно е спирана работата поради липса на финансиране”, обясни областният управител Минко Ангелов.

Екип на NOVA се свърза с представител на Агенция „Пътна инфраструктура”, който заяви, че официалният срок за приключване на обекта е през ноември 2021 г.

Затварят за ремонт отсечка от АМ „Тракия”

„Ремонтните дейности бяха преустановени поради това, че навлязохме в зимен сезон. През март бяха възстановени, като се акцентира върху мостовите съоръжения. Ръководството на АПИ реши, че трябва да бъдат преустановени строителните дейности. Аз не мога да коментирам какви са били мотивите, за да бъде отложено започването на строителството. Към днешна дата имаме писмо от Управителния съвет, според което от 2 юни трябва да бъдат продължени всички ремонтно-строителни дейности”, обясни директорът на Областно пътно управление - Хасково Радостин Ламбрев.