Експозицията се организира с любезното съдействие на посолството на Азербайджан в България

В рамките на международния франкофонски фестивла "Солей" в град Созопол беше представена изложбата – „Земята на огъня през очите на младите“. Експозицията се организира с любезното съдействие на посолството на Азербайджан в България.

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев се срещна днес с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов.

Първа тема на разговор бе историята на двете страни и в частност древният созополски свят, богатството на археологически находки и прекрасна природа, и не на последно място организационните дейности и подкрепата на Азербайджанското посолство в организацията на десетото издание на Фестивал "Солей". В разговора си и двамата събеседници изразиха желание и готовност за поддържане и развиване на приятелските отношения между двете страни и възможностите за създаване на двустранни икономически отношения в сферите на туризма и в други ключови области.

Две изложби на фестивала "Солей" показват красотата на Албания (ВИДЕО)

Повод за посещението на Н.Пр. Хюсейнов е официалното откриване на изложбата "Земята на огъня през очите на младите", разположена в Етнографския музей, организирана с любезното съдействие на посолството на Азербайджан в България. На събитието присъства културното аташе на Азербайджан и зам.-кметът Тодор Дамянов, който откри изложбата.

Фестивал "Солей" продължава с богатата си вълнуваща програма в Художествената галерия, където ще бъде открита изложбата "Предизвикателства и посоки", съвместна инициатива на български и македонски художници, организирана със съдействието на Македонския културно-информационен център в България, а за събитието в Созопол пристига министъра на културата на Република Северна Македония Ирена Стефоска.

Откриват фестивала „Солей“ в Созопол

Ангел Заберски откри Международния франкофонски фестивал „Солей” (ВИДЕО)

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.