Остава висок рискът от градушки

До края на седмицата времето ще следва схемата от последните дни – сутрин слънчево и свежо, следобед с валежи и гръмотевици. В петък валежите ще са следобедни, краткотрайни, на моменти интензивни и с гръмотевици. Около обяд първите бури ще се образуват в централните райони, след това ще се придвижват към периферията на страната. По местата с по-бурна гръмотевична активност има риск от градушки. Температурите в най-топлата част на деня – между 22 и 27 градуса.

 

 

В планините – облачно и с валежи следобед. Преваляванията ще са с гръмотевици и риск от градушки. Дневните температури – в интервала 9-16 градуса. По крайбрежието денят ще е слънчев до ранния следобед. По-късно ще има условия за локални валежи с гръмотевици. Температурите следобед – 22-24 градуса. Морската вода ще е спокойна, с температури 19-20 градуса.

През почивните дни прогнозата е почти без промяна. В събота следобед има условия за бързоразвиващи се бури с краткотраен, интензивен валеж с гръмотевици почти в цялата страна, но с по-голяма вероятност в Централна Северна и Североизточна България. Температурите ще са в същия диапазон, с леки колебания.

В неделя следобед от северозапад на изток ще преминава бърз студен атмосферен фронт. Валежите ще са с гръмотевици и риск от градушки. Ще са сравнително по-значителни в Лудогорието. Ще се усили вятърът с особено мощни пориви в северозападната половина на страната и в планините.

 

Още в неделя вечерта ще усетим захлаждане. Началото на следващата седмица ще е с по-ниски температури, които в топлата част на денонощието ще се движат около 20 градуса. Около средата на седмицата времето ще се успокои за 2-3 дни с по-оскъдни валежи и по-високи температури.