Той получи отличие за изключителен принос към оперното изкуство

Пласидо Доминго бе обявен за почетен посланик на световното културно наследство в Испания. Отличието му бе връчено за изключителен принос към оперното изкуство. 

Пласидо Доминго реализира първия си концерт от началото на пандемията. Дългоочакваното завръщане на един от великите тенори привлече огромна публика, а Доминго беше поздравен с бурни овации след края на изпълнението му. Целта на събитието беше благотворително набиране на средства за Червения кръст и жертвите от коронавируса. 

След две години извън сцената Пласидо Доминго беше обявен за почетен посланик за световното културно наследство в Испания. Наградата е за изключителния му принос към оперното изкуство. 

Кралят на операта ще пее пред столичната катедрала "Свети Александър Невски“  на 31 август. Специалният му концерт ще започне точно в 20.00 часа. Маестрото ще изпълни заедно с примата Соня Йончева популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.