Който иска да я разгледа, може да го направи през следващите две седмици

"БГ радио" – медията, която подкрепя и популяризира родната поп и рок музика, навършва 20 години. По този повод на Mоста на влюбените в столицата беше открита ретроспективна фотоизложба, а с изнесено студио бяха обявени номинациите за годишните им музикални награди.

 

 

Експозицията носи името „20 ГОДИНИ БГ РАДИО – БЪЛГАРИЯ ЗВУЧИ ПО-ДОБРЕ ОТ ВСЯКОГА“. Всеки, който иска да я разгледа, може да го направи в следващите две седмици.

В изложбата са показани снимки от мегаконцерта на площад Александър Батенберг, с който БГ Радио стартира през 2001г., както и от зрелищните церемонии по връчване на Годишните Музикални Награди, които са част от културния календар на страната ни и са се превърнали в най-престижното събитие за българската музикална индустрия.  Симон Колев работи в медията от първия й ден.

С най-много номинации за наградите на радиото тази година са ТоТо Н, Ицо Хазарта, Миро и 4Magic. За приз в категория БГ Дебют ще се борят новите таланти на България – Керана и Космонавтите, DJ Mati, Момчил Косев, TRINYTY и Duli.

За поредна година ще бъде връчена специалната награда "БГ Вдъхновение" на името на Ана-Мария Тонкова. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика.

Ясни са номинираните в Годишни Музикални Награди 2021 на БГ Радио

За първи път "БГ Радио" ще представи и една изцяло нова категория, която също ще се определя от слушателския вот и това е БГ Комбинация.

Тази година единствената статуетка, която се определя еднолично от eкипа на БГ Радио, ще получат "Тоника СВ" и Стефан Диомов.

Церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на "БГ Радио" ще се проведе на 17 юли в зала "Колодрум" в Пловдив.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.