Проектът носи името „Пластична природа" и ще бъде представен до края на годината в Сао Пауло

Бразилският художник Едуардо Срур създава истински произведения на изкуството, използвайки рециклирани материали, събрани от улицата. 

Срур пресъздава някои от най-известните творби в света с парченца пластмаса. За последната си изложба той се вдъхновява от Пикасо, Ван Гог, Моне и Уорхол, за да привлече вниманието към глобалното замърсяване на природата.

„Пластмасата ни заобикаля отвсякъде и затова, докато почиствах улиците, реших да използвам всички тези найлонови торбички, за да създам произведения на изкуството. Не ползвам нито боя, нито лепило, а само пластмасови изделия, чрез които изграждам образа“, обяснява той.

Реплика на най-известната картина в света „Мона Лиза“ ще бъде продадена (ВИДЕО)

Художникът отдавна се опитва да привлече вниманието на хората към проблема със замърсяването на околоната среда, създавайки огромни инсталации в публични пространства около Сао Пауло. Често те са разположени край силно замърсените реки на града.

По време на пандемията обаче започва да работи основно в студиото си.

"Прогнозирам, че произведенията ми ще останат в продължение на много години в историята на човечеството. Ако не ги използвам, те ще продължат да се разлагат в почвата, във водата, в домовете ви“, споделя още Срур.

Последният проект на художника носи името „Пластична природа" и ще бъде представен до края на годината в Сао Пауло.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.