Този път той се провежда пред ДНСК

Служители на строителната компания „Артекс” излязоха на протест за втори пореден ден. Този път се събраха пред сградата на ДНСК.

Поводът за протеста им е решението на Дирекцията от понеделник да спре строителството на небостъргача „Златен век” с мотива, че разрешителното им за строеж е изтекло още през 2020 година. Според компанията обаче то е до 2022 г. и работата може да продължи.

ОКОНЧАТЕЛНО: ДНСК спира строителството на "Златен век"

Скандалът около сградата започна, след като стана ясно, че политици са купували имоти от фирмата на занижени от пазарните цени. След приключването на протеста представителите на „Артекс” бяха поканени на среща с началника на ДНСК архитект Влади Калинов.

Служители на „Apтeкc“ протестираха пред регионалното министерство

„Започва диалог и се радвам в този диалог да постигнем съгласие по законността и всичко да бъде съгласно закона. Влизането в съда не е нашето желание. Ние не желаем да нанесем вреди на държавата, не работим в тази посока. Но до момента, в който бъдем унижени”, заяви арх. Пламен Мирянов, собственик на „Артекс”.

 

 

„Чест прави на архитект Калинов. Той казва: „Да, това положение очевидно е несправедливо. Тъй като обаче няма законов текст, аз като началник на една държавна институция, нямам право да го тълкувам, това трябва да го направи съдът”. Съответно най-вероятно ще се срещнем в съда”, заяви Милена Гайдарска, юрист на строителната компания.