Коментар на журналистите Мира Баджева и Владимир Йончев

Седмица след предсрочните избори, политическото лято става все по-горещо. Междупартийните вражди се задълбочават, а консенсусът в името на демокрацията изглежда все по-труден за постигане. Доказва го и краткият живот на проектокабинета „Василев".

ИТН: Или подкрепа от протестните партии, или нови избори (ВИДЕО)

Какви са възможните политическите сценарии – темата в студиото на „Неделята на NOVA” коментираха журналистите Мира Баджева и Владимир Йончев.

„Нека си дадем сметка за какво гласуваха хората на последните избори. Има само едно отчетливо мнозинство -  74% са срещу ГЕРБ, 26% - ГРЕБ плюс ВМРО, бяха „за” ГЕРБ. Това е единственото мнозинство, което е ясно и отчетливо. Няма мнозинство от т.нар. „партии на протеста”, няма ляво или дясно мнозинство”, коментира Владимир Йончев.

„Избирателите са гласували за измитането на ГЕРБ. Това е единственото, което очакват те”, допълни той.

Радев обяви кога свиква Народното събрание

„Партиите трябва непрекъснато да гледат Бойко Борисов, неговите пресконференции и да се сещат какво беше и какво не бива да бъде отново”, смята Мира Баджева.

„В името на това те трябва да забравят и егото, и високомерието, и хейтърството си, за да се обединят и да намерят начин да постигнат това, което им поръча избирателят”, каза още тя.

Целия разговор гледайте във видеото.