NOVA ще ви покаже радостта и вълнението на нейните близки

Днес, по обед двукратната европейска и вицесветовна шампионка Стойка Кръстева се класира за осминафиналите по бокс и взе първа победа на ринга, а цяло едно село й стиска палци. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Плевенското село Върбица е втори дом за българската боксьорка Стойка Кръстева и нейното семейство. Първият й мач на Олимпиадата в Токио беше проследен от родителите й, нейния съпруг и жители в селската кръчма.

За Стойка Кръстева това е второ участие на олимпийски игри. През 2012 година в Лондон боксьорката се класира на 5-то място след загуба от олимпийската шампионка. Сега, надеждите за медал са реални.

Стойка Кръстева се излезе на ринга в категория до 51 килограма срещу непознатата за нея боксьорка от Виетнам Ти Там Нгуен. И успя да вземе победата с 3-2 съдийски гласа.

Най-емоционален беше съпругът на Стойка Кръстева - Борил.

"Тя много тренира и не беше редно да загуби. Трябваше да спечели. И третият рунд беше по-подготвена. И заслужено победи. Макар и трудно", смята той.

А най-щастливи от победата бяха родителите на Стойка Кръстева.

"Непозната беше тази виетнамка. Висока е. Добра е. Носи на дълъг бой и къс. Добра е в близкия бой. Стойка, опита й си оказа влияние. И желанието. Радваме се, че победи. Това й беше най-тежкия мач. Сигурен съм, че ще се върне златна медалистка. Абсолютно сигурен", заяви баща й Желязко.

"Искаме медал, защото това е най-важно. Последно състезание и медала, който й липсва е олимпийски", каза още съпругът й.

За радостта и вълнението на близките на Стойка Кръстева - гледайте във видеото