Огънят вече е локализиран, има само вътрешни огнища

Около двадесет декара широколистна гора е обхванал пожар край санданското село Петрово, съобщи на брифинг пред медии директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /РДБПЗН/ в Благоевград инж. Георги Пармаков след среща при областния управител, във връзка с усложнената пожароопасна обстановка в Благоевградско. Това е единственото активно огнище на територията на областта към момента. Пожарът вече е локализиран, има само вътрешни огнища, посочи инж. Пармаков.

Пожар избухна между пловдивските села Оризари и Кадиево

От началото на годината засегнатите от пожари горски територии в област Благоевград са над 400 декара, а около 7000 декара са площите в земеделските земи, обобщи директорът на РДБПЗН. В последните дни обстановката в областта е усложнена, поради дългия период с високи температури и засушаване, посочи инж. Пармаков.

ПОЖАРИ В КЮСТЕНДИЛСКО: Изгоряха 15 къщи и училище (ВИДЕО)

На съвещанието в областната управа днес са участвали редица институции, които имат отношение към превенцията и потушаването на пожари. Обсъдени са възможностите на всяка една от тях за конкретни действия по превенция, контрол и действия по време на гасене на пожарите, допълни инж. Георги Пармаков.

Източник: БТА