Лидерът на ГЕРБ е в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува действията на служебното правителство и ги обвини в 300% ръст на сметките за ток. Той заяви, че през последните 10 години не е спряна нито една европрограма, а сега, „откакто Румен Радев управлява, те спират една по една". 

„Всичко поскъпва със стотици проценти - токът с 300%, желязото с 200%, природният газ със 160%. И никакви мерки не се взимат. Това е промяната, за която говорят. Промяната на цените всъщност е цялата промяна", заяви Борисов от Пловдив.

 

Той отправи още критики към управлението на служебния кабинет.

„Думата власт не е хубава. Власт използва Румен Радев. Къде щяхте да правите европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме построили зала "Колодрум"? Над половин милиард са влезли в града целево, а сега има за всички общини 100 милиона. Ако зависи от мен, сега ще спра магистрала „Тракия", докато не сменят мантинелите. В момента "Тракия" е убийствена. На всеки 2-3 км липсват мантенели. Ако пак стане катастрофа, колите ще отидат в насрещното движение. Вие не сте почтени. Ако бяхте, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а направо бюджет да следващата година. Това е почтеност в политиката. Ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен - това ли излиза?”, каза Борисов.

Той категорично заяви, че „Радев е убил Севера и Северозапада". Според него президентските секретари Пламен Узунов и Николай Копринков управляват държавата.

Експремиерът отказа да съобщи кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент.

Борисов коментира и развитието на епидемията у нас. „Вчера починаха 138 българи, днес - 58. В другите държави, при 5-6 пъти повече заболели, имат по 10-20 починали. Защото в тези държави 70% от населението е ваксинирано. А тук унищожиха ваксинационния план. При тези цифри те ще започнат да затварят държавата", категоричен бе Борисов.

Относно политическия проект на Асен Василев и Кирил Петков, Борисов заяви следното: „Изпитвам светли чувства към тази партия и тези хора. Считам, че това е мъжко. Както направи Слави Трифонов - направи партия и отиде на избори. Ето сега и те излизат на избори".

В отговор на журналистически въпрос Борисов обяви, че председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка по негово желание, защото „не се справя". 

По-рано в профила си във Facebook Бойко Борисов написа, че 113 години след обявяването на независимостта е добре да не забравяме, че правото да си свободен и независим върви заедно със задължението да си отговорен.

Борисов не пропусна и политически щрих в изказването си, като заяви, че "политическата криза, в която, ни вкара избраният за обединител, се преодолява с отговорност" и призова политиците да загърбят егото си.

Президентът: От нас зависят свободата и независимостта на България (ВИДЕО)

113 години независима България! (ВИДЕО)