Той е издигнат от инициативен комитет

Инициативният комитет, който издига председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов като претендент за "Дондуков" 2, внесе документи в Централната избирателна комисия. До Панов като кандидат за вицепрезидент застава журналистката Мария Касимова. Инициативният комитет със състав от 37 души.

Какви заявки дадоха основните опоненти в президентския вот

 

Лозан Панов с изявление за кандидатурата си за президент (ВИДЕО)

"Влизаме с голяма надежда да бъдат чути нашите послания и посланието на господин Панов да вдигнем високо темата за справедливостта, върховенството на Правото, демокрацията и запазването на духа на парламентаризма в държавата, и да превърнем това в централна тема на предизборната кампания. В този дебат поканих всички кандидати за президент. Нашата теза винаги е била, че без да се изчисти правосъдието, нищо в държавата няма да работи. Колкото  и пари да се съберат, те ще бъдат откраднати, когато може да има престъпление без наказание", обясни Велислав Величков от Инициативния комитет.

„Комуникираме с много хора от различни партии. Голяма част от политиците от ДБ и "Изправи се БГ!" бяха с нас на протестите, надяваме се, че те ще имат възможност и желание да подкрепят точно тези кандидатури, защото това трябва да са и техните цели. Нищо не може да бъде направено от президента, който и да е той, без участието на парламента. Очакваме подкрепа от демократичните партии. Досега никой не ни е търсил", каза още той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.