Лидерът на ГЕРБ говори пред партийната организация в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ с поредна атака към служебния кабинет. „Само преди седмица се обзаложих с Радев, че до Нова година токът ще е над 500 лева, а то от днес е 567 лева. При нас, лошите, имаше регулиран пазар и 10 години – 70 лева. А сега 6 месеца служебно правителство...”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията в Пловдив.

„Какви капани сме поставили? Виновни сме за кораба, за газа? А Радев за нищо не е виновен? Все едно не е бил пет години президент досега”, коментира Борисов.

„При ГЕРБ казват, че умирали хора. Да умираха, ама тогава не знаехме какво е COVID-19. Ние търчахме по заводи, търсихме маски, облекла, но измислиха лек. А сега унищожаваме ваксини. За съжаление, днес 157 души са починали от коронавирус. Никакви мерки, нищо! Свършват чувалите", коментира още Борисов.

Остра критика към служебния кабинет дойде и заради напрежението в строителния бранш. 

„Ако ние управлявахме днес и пътните строители бяха на протест, щях да им дам знак да работят в срок, да свършат работа на държавата. Виждате колко трудно става. Знаете ли на борсата колко е вече желязото, бетонът?”, каза Борисов.

Борисов заговори за злоупотреби с гориво

От партийната организация в Пловдив заявиха, че човек от листите на ГЕРБ в Пловдив е бил викан в Шесто районно и е каран да подписва декларации, че няма да извършва изборни нарушения. Привикваният е Кольо Колев от „Столипиново”. Той обаче отказал да подписва. Цялата партийна организация се организирала и щели да реагират при всеки опит за сплашване.

„Много неприятен инцидент. Костов е отказал да подпише, поздравления за куража. Това не е някакъв симпатизант, а човек от листата за народни представители”, обясни градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев.

„Да не ни закачат тук ромите, ще пратим „Трансперънси”. Като си златар или ковач, какво?“, попита Борисов.  

„Паникьосани са”, смята още Борисов. „Онзи ден им показах, откъде върви контрабандата и „пътят на копринката” - през село Труд, сега са в шах от това колко зная. Панически им носят торби нагоре-надолу. Толкова пари има в този път, че могат да направят три стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там”, заяви Борисов.

Остри политически престрелки дни преди старта на предизборната кампания (ОБЗОР)

Преди няколко дни той намекна за схема с контрабанда на гориво, минаваща през Пловдив за София. Той нарече аферата с трафик на гориво извън страната „пътя на копринката”. И заяви, че ставало дума за „чудовищна контрабанда".

Сега Борисов обвини служебното правителство, че налагало данъчен тормоз над хора от ГЕРБ.„Това правят – данъчен тормоз. Хиляди хора от ГЕРБ са подложени на такъв”, категоричен бе лидерът на партията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.