Бойко Борисов за пореден път разкритикува президента Румен Радев

Остри политически престрелки дни преди старта на изборната кампания. Бойко Борисов за пореден път разкритикува президента Румен Радев. От „Има такъв народ” и БСП обявиха отново подкрепата си за държавния глава. Двете партии са категорични и с кого не биха участвали в бъдещо управление. Отвъд червената линия са само ГЕРБ и ДПС.

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отново атакува президента Румен Радев и служебния кабинет. Критики имаше по всички актуални теми, сред тях и цените на тока. „12 години имахме най-ниските като цена ток и газ. Когато със стотинки дръпнеше цената на горивата имаше протести и обширни репортажи за скока на цените. За 5 месеца от 70 лв. токът стана 400 лв. Мога да се обзаложа с Радев, че с тези „мерки” за Нова година токът ще стане 500 лв.”, посочи той.

Борисов: Българите гинем, защото Радев и Кацаров експериментират нов модел

После разкритикува действията на служебната власт и президента за справянето с коронавируса. „У нас ежедневно има над 100 починали от COVID-19. Все едно това го няма, ваксинацията сякаш я няма. В същото време Европа отвори. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират”, коментира Борисов.

Докато лидерът на ГЕРБ критикува Румен Радев, от „Има такъв народ” дадоха висока оценка на президента. „За нас той е човекът, който трябва да спечели изборите, защото направи достатъчно в последните години”, заяви Станислав Балабанов.

От ИТН са категорични, че след като станат ясни резултатите от изборите за парламент ще преценят как и с кого да влязат в разговори. Посочват и кои са естествените им партньори. „Нормално е те да бъдат новата политическа формация на Кирил Петков и Асен Василев, „Демократична България” и ИБГНИ, ако успеят да преминат 4%-та бариера”, каза Балабанов.

Към момента обаче в списъка за предизборно споразумение на „Продължаваме Промяната” не фигурира „Има такъв народ”.

Нинова: Проблемите са ясни, време е за разум и действия

От БСП също са готови на диалог след вота, но за левицата по-важно било не с кого, а по какви теми ще постигнат съгласие. „В тази ситуация компромисите са допустими, но не бихме направили задкулисни такива за постове и сделки”, заяви Корнелия Нинова.

По думите й категорично забранени обаче остават ГЕРБ и ДПС. Тя коментира и „Продължаваме Промяната”. „Не приемаме това разделение почтени и непочтени. Много се опасявам да не стане същото - вече виждам как някои от новите колеги вече раздават постове”, каза Нинова.

На президентските избори социалистите остават твърдо зад Румен Радев и Илияна Йотова. Според Нинова номинациите на проф. Анасатас Герджиков и Лозан Панов променили битката за „Дондуков” 2.

Междувременно вестник „24 часа” написа, че според техни източници Делян Пеевски може отново да заеме депутатско място, защото е бил в листите на ДПС за парламентарния вот.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.