Той обяви това по време на срещата с жените от ГЕРБ в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с нови критики към служебното правителство и президента Румен Радев. Експремиерът беше на срещата с жените от ГЕРБ в Пловдив.

Борисов: Радев да поеме отговорност и да не се крие под полата на политическите партии (ВИДЕО)

"У нас ежедневно има над 100 починали от COVID. Все едно това го няма, ваксинацията няма. В същото време Европа отвори. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират нов модел. Не казвам, че хората трябват да се плашат, но същото беше и преди 20 дни, когато заседна кораба. За това време щяха да дойдат влекачи от Ротердам, да го разтоварим, да го издърпаме. Това е огледален образ на пълното им безхаберие. Аз си спомням, беше умрля един делфин, колкото протести имаше. Какво се е променило сега? Нещо повече, Радев казва, че има адекватни мерки. Адекватните мерки по Радевски са да се изсипе торта в морето", посочи Борисов.

Нови задочни престрелки между Радев и Борисов (ОБЗОР)

Той сподели, че е дошъл по "Тракия", която "едно време е била гордост". "Сега е превърната в опасно съоръжение. Месеци наред няма една сменена мантинела. На 2 октомври тази година шефката на АПИ е казала, че заплатата й не зависи от нищо друго, освен от правилника. Госпожо, не само вашата заплата е вдигната заради нашето управление, а и доходите на всички. Защото през цялото ни управление това се говори", коментира още Бойко Борисов.

"12 години имахме най-ниските като цена ток и газ. Когато със стотинки дръпнеше цената на горивата имаше протести и обширни репортажи за скока на цените. За 5 месеца от 70 лв. токът стана 400 лв. Мога да се обзаложа с Радев, че с тези „мерки” за Нова година токът ще стане 500 лв.”, посочи той.

И добави: "България ще има тежки проблеми, ако се продължава така – няма път, няма посока. Задава се чудовищна инфлация. Това означава обедняване”.

Рашков с поредни обвинения срещу ДПС и ГЕРБ

„Ще се оправим. 2009 година влязохме в подобна криза с Гърция. След това имаше миграционна криза. Тогава се плашехме, но не го показвахме. И сега ни е страх, но няма да го показваме, защото тази работа си чака както лозето – мотиката”, завърши Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.