Съмнения за употреба на наркотици

Лошо време или шофиране след употреба на наркотици? Каква е причината за катастрофата на междуградски автобус вчера?

Автобусът с 20 пътници в него, пътуващ по редовна линия София- Бургас, се обърна в канавка на магистрала „Тракия”. Сериозно пострадали при инцидента няма.

Дрогиран шофьор обърна автобус с пътници в канавка на "Тракия" (СНИМКА)

Шофьорът на автобуса говори само пред NOVA. Той отрича да е взимал наркотици, според него - причина за катастрофата е проливният дъжд и лошата видимост.

В същото време от МВР обаче са категорични - полевият тест за наркотици, направен на шофьора е показал употреба на амфетамин.

„През целия път всичко беше нормално. Малко преди Бургас шофьорът започна да управлява автобуса странно. Той влизаше в аварийната лента няколко пъти. Помислих, че се опитва да избегне дупка. Отваряше и прозореца доста често, което ме наведе на мисълта, че му се спи”, разказва един от пътниците.

„Всичко стана много бързо и докато осъзнаем какво се случва, вече бяхме в канавката”, добавя Радка.

„След Сливен започна силна буря. На 30 км преди Бургас автобусът се клатеше много. Успях да намаля скоростта, но имаше и локва, която ме изхвърли от платното. Шофирах с около 45-50 км в час. Никога не съм употребявал наркотици. Смятам, че положителната проба може да е от лекарствата за кръвно, които приемам”, разказва шофьорът на автобуса.

Повече по темата гледайте във видеото