"Маските, дистанцията, ваксината са мерки с най-хуманна цел", смята председателят на Българското научно дружество по фармация

Месеци ни делят от създаването на лекарство срещу COVID-19. То вероятно ще бъде за пациентите на домашно лечение и ще трябва да се взима от началото на заболяването. Такава прогноза направи проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация, в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Специалистът информира, че проучванията в тази насока са насочени към създаването на медикамент, който да предпазва от хоспитализация и към хора със съпътстващи заболявания.

Относно пандемията и ситуацията у нас проф. Момеков е убеден, че поведенческите модели са много важни. "Маската, дистанцията, ваксината са мерки, налагани с най-хуманна цел. Единствената причина да съществуват е по християнски начин да се погрижим за себе си и близките си", убеден е председателят на Българското научно дружество по фармация.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.