Българинът прогресира в класацията на ATP след втория си пореден полуфинал в последните две седмици

Първата ни ракета Григор Димитров е на прага на топ 20, след като се изкачи със седем места в световната ранглиста при мъжете и вече заема 21-о място.

30-годишният тенисист прогресира в класацията на ATP след втория си пореден полуфинал в последните две седмици, пише БГНЕС. След достигането до последните четири в Сан Диего, Димитров стигна първи 1/2-финал и на Мастърс 1000 турнира в Индиан Уелс, където отстъпи на бъдещия шампион Камерън Нори, достигнал върховото в кариерата си 15-о място след скок с 11 позиции.

Григор Димитров е на полуфинал в Индиън Уелс след нов обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

След полуфинала в калифорнийската пустиня, Григор отказа участие на турнира в Антверпен и ще се включи за надпреварата от категория 500 в австрийската столица Виена, която започва на 25 октомври.

Григор Димитров с впечатляваща победа над Даниил Медведев (ВИДЕО+СНИМКИ)

В топ 10 има няколко промени. Лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Данийл Медведев, Стефанос Циципас и Александър Зверев. Рафаел Надал измества Андрей Рубльов от петата позиция. Каспер Рууд е девети, а Хуберт Хуркач проби в челната десетка след четвъртфинала си в Индиан Уелс. От топ 10 изпадна Роджър Федерер, който е вече 11-и.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС