Коментар на административния ръководител на Военно-апелативна прокуратура полк. Елин Алексов

Има ли напредък по делото с руските шпиони и очаква ли се скоро да има обвинителен акт – по тази тема коментира административният ръководител на Военно-апелативна прокуратура полк. Елин Алексов в студиото на „Денят на живо”.

„От първите действия по разследването до настоящия момент има постоянен напредък. Случаят се касае за едно сложно разследване срещу организирана престъпна група от разузнавачи, работили в полза на чужда държава”, каза той.

ШПИОНСКИЯТ СКАНДАЛ: Оставиха за постоянно в ареста трима от обвиняемите

„Особеното тук е, че това са хора, подготвени да разузнават и да спазват правилата на конспиративност и на прикриване на действия. Успехите на всички разследващи са значителни, защото подготовката на извършителите е много професионална”, посочи Алексов.

По думите му ръководителят на групата е много добре подготвен разузнавач, който след това е преподавал на разузнавачи.

За първи път в новата ни история: Разкриха група за шпионаж, арестувани са военни (ВИДЕО)

„За него няма тайни в разузнаването. Изпълнен съм с уважение към работата на момчетата и момичетата от ДАНС. Ще има обвинителен акт, но не се наемам да прогнозирам кога той ще бъде факт”, добави Елин Алексов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.