Рисунките в книжката са дело на приятелка на авторката

Чрез словото 10-годишно дете помогна на друго, болно дете, да се лекува. Никол Николова написа книга за деца, а средствата от продажбата й дари на малко момиче в нужда.Тя е едва на 9 години, когато чува от свои роднини странна дума – патент. "И аз ги попитах, какво е това и пожелах да имам нещо свое, което ще остане завинаги и започнах да пиша книга", разказва момичето. 

11-годишно момиче написа и издаде книга (ВИДЕО)

В книгата се разказва за едно малко конче с интересно име. "Идеята се роди от моята сестра Ивайла, която много обича кончета. Понеже Сапфир е диамант, който харесвам, и реших да кръстя кончето на него. Майка му се разболява и то трябва да намери един рубин, за да може да я излекува".

Рисунките към книгата отново са дело на дете – приятелката на Никол - Ралица. Историята на кончето Сапфир набира популярност сред деца от Плевен и родителите на Никол издават книжката. И дават съвет на дъщеря си, да дари всички средства от продажбата.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.