Бизнесменът Илия Златанов и синът му Явор заявиха, че са станали жертва на висши представители на прокуратурата

Правосъдният министър Иван Демерджиев е предложил на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарни производства срещу трима прокурори от специализираната прокуратура.

Поводът е техни действия, описани в разследването на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“, станало известно, като „Осемте джуджета“. В поредица от интервюта бизнесменът Илия Златанов и синът му Явор описваха пред фонда, че са станали жертва на висши представители на прокуратурата и на бившия следовател Петьо Петров в схема за завземане на бизнеса и имуществото им.

„Касае се за доста неприятни действия, извършени в болнично заведени с разрешението и санкцията на тези трима прокурори.Те са замесени в един случай, в който административният ръководител на СП наскоро нарече семейна драма. Смятам, че са допуснати нарушения дисциплинарни”, каза министърът на правосъдието.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.