Трагедията на АМ „Струма” е поредният случай у нас, при които хора губят живота си

Днешният трагичен инцидент е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за последните години. За съжаление, това е поредният случай у нас, при които хора губят живота си докато пътуват с автобус.

АФП: Катастрофата на „Струма” - най-тежката за последното десетилетие

Една от най-големите трагедии се случи на 4 април 2004 г. - тогава автобус с български ученици пада в сръбската река Лим. Те се връщали от екскурзия в Хърватия заедно с учителите си. Тогава загинаха 12 деца.

Две години по-късно - на 7 декември 2006 г. - 18 души загинаха при катастрофа между камион и автобус на пътя Русе-Бяла. Бяха ранени други 11.

Първият от серия инциденти на магистрала „Тракия” се случи на 15 юни 2011 г. Тогава автобус се блъсна в мантинела, преобърна се и се запалш. Шестима души загинаха на място, а двама издъхнаха в болница.

Последните години също бяха белязани от катастрофи с много загинали. На 17 ноември 2017 г. при челен сблъсък край село Микре загинаха 9 души. Причината за инцидента е неправилно изпреварване от страна на шофьора на автобуса.

ОГНЕН АД НА АМ "СТРУМА": 45 жертви при пожар в автобус край Боснек (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шестима души изгубиха живота си на магистрала „Тракия” край София на 13 април 2018 г.  До инцидента се стигна след като автобус се обърна след сблъсък с кола.

Последният инцидент с много загинали беше край Своге. На 25 август 2018 г. загинаха 17 души. Трима починаха по-късно от раните си. Шофьорът получи обвинение, че е карал с 13 км/ч над разрешената скорост, а асфалтът не отговарял на изискванията.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.