Дарението е на стойност 50 000 евро

Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев" в София е получила като дарение медицинско оборудване и апаратура от клиника в германския град Мурнау. Това съобщиха от педиатрията.

Дарението включва 40 модулни легла, дефибрилатор, два анестезиологични апарата и техника за ендоскопия и е на стойност 50 000 евро. То е осъществено благодарение на Ротари клуб Грос-Герау-Рюселсхайм, Ротари клуб София Интернешънъл и Ротари клуб Банско-Разлог, пише в прессъобщението до медиите. Оборудването и апаратурата вече са въведени в употреба.

"Имахме нужда от тези неща и сме признателни на всички, които са участвали в тази благотворителна акция. Дарителството е уникален начин за проява на съпричастие", е заявил директорът на Детската болница д-р Благомир Здравков. Транспортът до България е осъществен чрез много дарения на ротарианци от България и чужбина.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.