Днес близки и приятели си казаха последно сбогом с Елена Генчева

Изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол пристигна у нас изненадващо. Тя дойде, за да изкаже съболезнования на родителите на Елена Генчева. Българката на служба в Европейската агенция беше убита в Хага от кандидат-депутата Христо Кацаров. Няколко дни по-късно той се самоуби. Трагедията потресе родния град на Елена – Русе. Именно край Дунава беше поклонението, на което присъстваха близки, познати на Елена и колегите й от Европол.

Издирван за убийство кандидат-депутат се самоуби

„Тук съм, защото съм директор на Европол и шеф на Елена. Тук съм, за да изкажа искрените си съболезнования към родителите й, защото всеки един в Европол е много афектиран от трагичните обстоятелства, при които тя изгуби живота си. Това е причината за посещението ми - да кажа на родителите й, че тя беше невероятен партньор, колега и приятел. Ние много я ценяхме. Не трябваше да се случва подобна трагедия”, каза Катрин де Бол.

Цялата история гледайте в събота в „Събуди се”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.