Той се е оказал въвлечен в съдебен спор

Врачанин ще съди държавата, защото повече от десетилетие опитва да си върне джип, за който платил 120 хиляди лева, а го е карал само 8 дни. Мъжът се оказал въвлечен в съдебен спор, в който българските власти твърдят, че интерес и претенции към колата има италианска застрахователна компания. Историята се заплита още повече, щом става ясно, че според магистратите в Италия компанията не съществува.

„ПЪЛЕН АБСУРД”: Антипаркинг колчета блокираха автомобил (ВИДЕО)

Даниел Бузов купил колата с всички необходими документи и действаща регистрация, направена в КАТ-Пловдив. „Докарах го във Враца. Тук мина пълен преглед. Получих документ, че всичко е наред с джипа, но тъй като исках специални номера с 4 петици, а те се изработват по поръчка, ми казаха да дойда след седмица, за да си ги получа. Когато отидох в полицията, ми казаха, че имат подозрения, че джипът е краден и ми предложиха 2 варианта – да го изземат или да им го предам с протокол за доброволно предаване”, разказва той.

Бузов не подозирал, че новата му кола се води открадната в Италия на 2 юли 2009 г., т.е. - близо година преди той да я купи. Затова решил да я предаде на властите доброволно.

Шофьор чака резултат от пробата си за наркотици близо 4 месеца

Мъжът мислел, че е станало недоразумение и когато всичко се изясни, властите ще му върнат джипа. В следващите седем месеца обаче това не се случило и останалият без повече търпение мъж решил да заведе дело.

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.