Биографичният филм за алпиниста с две премиери у нас

„Отново съм тук”- биографичният филм, посветен на алпиниста Боян Петров, тръгва по кината у нас с две премиери през днешния ден. Слави Несторов, ученикът на единственият българин, покорил 10 осемхилядници без кислород и шерпи, споделя, че ще запомни Боян като целеустремен човек, който не се спира пред нищо за да постигне целите си.

„Той беше изключително подреден и детайлен. Благодарение на него успях да се подготвя по най-добрия начин за експедицията си до Еверест. Той изпълняваше плановете си. Никога не е успял да изкачи осемхилядниците от първия път. Повечето хора в такава ситуация се отказват, казват „Планината не ме пуска”. За Боян това не важеше”, разказва Несторов.

Новият филм за алпиниста Боян Петров тръгва по кината

Удовлетворението и егото до голяма степен са водещи при големите планински експедиции, казва още ученикът.

„Хората като нас имат големи цели и голямо его. Дълго време се работи за егото, след това то започва да работи за теб. Когато успееш да го пребориш, когато преминеш през катарзиса на експедициите”, обясни още той.

Духът и енергията на Боян Петров ще са винаги живи, казва Слави Несторов.

„Винаги гледам филми, посветени на алпинизма, с голяма емоция, защото знам какво стои зад направата им и зад хората, участващи в тях”, допълни ученикът.

„Отново съм тук” успява да разчувства и дъщерята на Боян Петров- Тея.

„Очаквах филмът да бъде за изчезването му, а той е за неговото съществуване. През цялото време бях със затаен дъх, сякаш отново се виждахме”, споделя Тея Петрова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.