Проектът е на "Софисйки планински клуб"

Създадоха провокативен календар с мисия. Какво накара членовете на "Софисйки планински клуб" да направят голи кадри в планината?

"Подобни календари се създават, за да подчертаят или подкрепят определени социални или други каузи. Този календар е за 12 проблема, които ние виждаме в планината", това каза в "Социална мрежа" по NOVA NEWS Димитър Петров, председател на Софийски планински клуб.

Той информира, че целта на проекта е да се подпомогнат млади хора до 25 години, които ще имат възможност със събраните средства като стипендия да реализират свои идеи, свързани с планината. Те трябва да са свързани с колоездене, катерене, трекинг или други активности в планината.

Фотографът Александър Кирчев сподели, че това е четвърто издание на календара и той винаги е бил с такъв тип модели, но този път те са били вкарани в проблемите, които се виждат в планините ни.

Той добави, че не е било много трудно да се намерят доброволци за снимките.

На 6 декември ще бъде представен календарът в столично заведение, а информация за проекта може да се намери на сайта на "Софисйки планински клуб". 

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.