Подадени са над 150 сигнала за паднали дървета

Зимна обстановка в цялата страна. Дъжд и сняг сериозно затрудниха движението в последния ден на месец ноември.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Аварирал румънски тир блокира  ам „Хемус" в посока София за часове. Стигна се и до километрични задръствания. Той попречи на снегопочистващите машини да почистят магистралата. Заради което тя временно беше затворена за всички превозни средства и се стигна до километрични опашки.

Обилен снеговалеж в София, обстановката е усложнена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снегът създаде и други проблеми - само в столицата днес са подадени повече от 150 сигнала за паднали дървета и затруднено движение. 

Още рано сутринта, десетки превозни средства се оказаха в капан на АМ „Хемус”.

За да се избегне инцидент беше взето решение - движението в района между „Ечемишка” и „Топли дол”, посока София да бъде временно спряно за всички превозни средства. А след това го пуснаха поетапно. Първо за леките автомобили. След това и за тежкотоварните.

Голяма част от шофьорите на ТИР-ове обаче не успяха да потеглят. Освен на „Хемус”, проблеми днес имаше и на автомагистрала „Струма”, признаха от АПИ.

Забавяне в снегопочистването имаше и в София. Заради това  фирмата, която обслужва районите „Триадица”, „Младост” и „Витоша”  ще бъде глобена.

„Санкциите са много сериозни. Те разполагат с достатъчно машини, но явно имат лоша организация. Останалите фирми започнаха да почистват навреме”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

СНЕГЪТ Е ТУК: Каква е обстановката в страната (ВИДЕО)

И точно защото повечето започнали навреме, от Общината са категорични – този път снегът не е бил изненада.

„Не ни изненада, защото видяхме прогнозите. Имахме всичко и беше въпрос на организация”, добави Фандъкова.

Снегът в столицата заваля точно в 4 часа и 7 минути. А до 9 часа сутринта вече бяха получени над 150  сигнала за паднали дървета. Едно от тях препречи трамвайните ленти на площад „Журналист”, друго падна върху кола на улица „Княз Борис I”.

От „Аварийна помощ и превенция” съобщиха за паднали дървета в града. В ранните часове „Симеоновско шосе” беше блокирано заради усукан автобус. 

ВСИЧКО ЗА ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.