Три деца загубиха живота си, още 7 души бяха ранени

Момчето, обвинено в убийството на четирима свои съученици в гимназия в Мичиган, ще бъде съдено като възрастен. Полицията разкри самоличността на 15-годишния извършител. Той се казва Итан Кръмбли, ученик в същото училище. Ще му бъдат повдигнати обвинения за тероризъм, умишлено убийство, опит за убийство и още 12 по-дребни престъпления и нарушения.

15-годишен извършил стрелбата в училището в САЩ

Съдът реши, че Кръмбли ще остане в ареста до делото. Все още не е ясно защо ученикът е открил стрелба. Освен жертвите, има и 7 ранени, като едно момиче остава в критично състояние. Кръмбли е използвал пистолет, купен от баща му само четири дни преди фаталната стрелба. Възможно е мъжът също да бъде подведен под отговорност. 

„Училището е имало среща с този ученик в деня преди стрелбата. Той е демонстрирал поведение в клас, което е предизвикало загриженост. Родителите му са били повикани за разговор”, каза Майкъл Бушар, шериф на окръг Оукланд.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.