Задържаните не са криминално проявени

До края на деня двамата задържани за убийството на 17-годишно момче от Кнежа се очаква да бъдат привлечени като обвиняеми. Това съобщи пред медиите днес зам.-окръжният прокурор на Плевен Николай Пачевски.

Той обясни, че единият от задържаните вече е с наложена мярка за задържане за 72 часа, предстои такава да бъде наложена и на другия заподозрян в убийството. След това ще се пристъпи и към вземане на постоянна мярка за арест.

Мъже пребиха до смърт и заровиха 16-годишен младеж

Според представените днес факти престъплението е извършено в нощта на 28 срещу 29 ноември около полунощ. Сигнал в полицията за изчезналия младеж е подаден от неговите родители във вторник.

Според разследващите убитият не се е познавал с двамата задържани, които са на около 20-21 години. Той е поискал да го закарат с автомобила им от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно. "При връщането към Кнежа в автомобила възниква конфликт", коментира прокурор Пачевски. По думите му обвиняемите са заявили, че пострадалият е проявил агресия. Убийството е настъпило в резултат на удари с дървен предмет, тип бухалка.

Пострадалият мъж под Бузлуджа - криминално проявен и лежал в затвора

"Няма данни за напрежение както в Кнежа, така и в Бяла Слатина", категоричен бе комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Според него убийството не е битово, извършено е по жесток начин. Той обясни, че според събраните данни до момента 17-годишният е провокирал своите спътници с предмет, който е наподобявал огнестрелно оръжие. Не се знае дали побоят е започнал в автомобила.

Задържаните не са криминално проявени. Само единият има средно образование. Не работят, на единия родителите са в чужбина, а на другия бащата живее в Бяла Слатина, а майката - в София, добавиха разследващите.

Работи се по няколко версии за тежкото криминално престъпление.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА