11-годишният ученик пострада след като по време на игра падна в необезопасена купчина с жар

Кой е отговорен за инцидента с петокласника от училището в Перущица? Това ще разследват полицията и прокуратурата, които днес започват разпити на всички лица по шокиращия случай.

11-годишният ученик пострада след като по време на игра падна в необезопасена купчина с жар. Пепелта била изхвърлена от котелното на парното отопление.

Петокласник е с изгаряния заради изхвърлена жар в училищен двор

„Детето е стабилно, а докторите тук са големи специалисти. Състоянието му се подобрява. Засегнати са и двете крачета. Той не е знаел за жарта”, разказа бащата на детето.

„Когато инцидентът се е случил е нямало нищо, което да сигнализира за наличието на жаравата. Според мен мястото за изхвърляне на пепелта не е там”, добавя той.

„Мястото за изхвърляне на тази пепел може да бъде на различни места. Важно е да отбележим, че става дума за прах, който не е опасен. В конкретния случай обаче е имало и жар. Допуснато е грубо нарушение на изискванията за безопасни условия на труд”, каза директорът на училището Бойко Иванов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.