Четирима са задържани

Акция на полицията в София. Четирима души са задържани при грабеж в офис на мобилен оператор в столичния квартал "Герена". 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Арестуваните са от група, занимаваща се с кражби с взлом. По информация на NOVA групата е действала месеци наред. Основната им цел са били магазини за скъпи телефони и техника. Един от арестуваните е проверяван по рекореден брой сигнали - над 160. 

Трима от задържаните са били заловени на място от полицаите. Четвъртият е бил заловен на входа на квартал "Христо Ботев". Автомобилът, с който се е опитвал да избяга е бил откраднат преди седмица.

Обирът става в малките часове на нощта. Малко след 4 групата разбива стъклените врати на търговски център, а целта е магазин на мобилен оператор.

„Проникват в магазина, като взломяват вратата. Отнемат това, което е изложено на витрината. Дързък обир”, определи го комисар Петър Петров, началник „Криминална полиция”, СДВР.

НОВА ИЗМАМА: Мними цветарки обират възрастни хора в домовете им (ВИДЕО)

„Над 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпления по нашата система”, обясни комисар Петров.

 

Друг от участниците пък е осъждан за взривяване на банкомат в Германия.

„След като си е излежал присъдата идва в България  продължава с престъпната си дейност, така да го наречем”, обясни началникът на „Криминална полиция”.

Към момента все още не е ясно каква е стойността на откраднатите вещи. По данни на МВР групата се е занимавала основно с обири на техника от специализирани магазини. Като към момента се проверява дали задържаните не са участвали в още 5 подобни обира на територията на София.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.