Медийният регулатор обяви, че следи внимателно ситуацията

Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с позиция относно запечатването на редакцията на в. „Труд“. В нея се посочва, че медийният регулатор следи с внимание случая. "Запечатването се извършва в присъствието на полицията. Съветът намира, че при уреждането на договорните отношения между изпълнителна власт и медия следва да се спазва баланс, така че да не се поставят под заплаха свободата на словото и журналистическият труд", допълват от СЕМ. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Припомняме, че до напрежението в редакцията на ежедневника се стигна, след като  Министерството на културата започна процедура по запечатване на помещенията, в които работят служителите на медията заради неплатени наеми и режийни разходи. Една от причините за това са задължения от страна на фирмата, наемател на редакцията.

Държавата запечатва редакцията на вестник "Труд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според културното ведомство става въпрос за 10 забавени наема и над 100 000 лева за консумативи, които не били платени. Според МК сградата трябва да бъде дадена на Института за недвижимо културно наследство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.