"Парламентът не може да бъде спокоен, това би означавало, че няма опозиция", смята журналистът

"Парламентът не може да бъде спокоен, това би означавало, че няма опозиция, а сега тя е по-опитна и прави всичко възможно да уязвява новата власт", това каза в „Твоят ден“ журналистът Емил Спахийски.

Според него назначаването на такъв млад председател на Народното събрание е било автогол от страна на мнозинството.

"Той е неопитен и няма шанс да бъде пожален", добави Спахийски.

За него опозицията има само една задача - да смъква доверието в новото управление. 

"Те знаят къде са скритите мини, които сами са заложили. Любовта към младите скоро ще започне да се разяжда", прогнозира Спахийски.

"Така не се действа с една медия. Това, което се случва с в-к "Труд", е чиста репресия, без значение дали ни харесва вестникът или позициите му. Това не е съдебно решение, това е демонстрация на сила", изрази категоричното си мнение журналистът.

Относно правителството, Емил Спахийски подчерта, че най-важно е да се приеме бюджет.

"Качествените хора, които биха искали да станат министри, когато видят какво става сега в пленарната зала, веднага биха се отказали", заяви актрисата Гергана Стоянова.

Тя смята, че опозицията би могла да бъде и градивна, ако се възприемат и нейните добри идеи. Но определи първите часове на новия парламент като "война" и "шоу".

"Притеснявам се, че подобни неща се организират, за да се отвлече вниманието от нещо друго", добави актрисата.

От новото правителство Гергана Стоянова очаква да има направена концепция по всеки ресор в краткосрочен план и с малки стъпки да се стигне до стратегия за действие и спешен план, резултатите от който да се отчитат веднъж месечно.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.