„Всички сме единодушни, че трябва да има изцяло нова детска болница", каза още директорът на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев"

„Идеята за детска болница към МБАЛ „Лозенец” е добра, защото тя поставя един основен проблем –  този с комплексността на детското обслужване. Това е най-големият проблем в педиатричната помощ в цялата страна”. Това заяви директорът на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев" Благомир Здравков.

Кацаров: Дворът на болница "Лозенец" е най-подходящ за детска болница

„Всички сме единодушни, че трябва да има изцяло нова детска болница. Вариантът тя да бъде в карето на Правителствена болница е добър и според мен, и според специалистите”, каза още той.

„Безспорно материално-техническата база ще бъде по-добра. Механичното пренасяне на Педиатрията обаче не е достатъчно. Трябва да се стъпи на добър анализ за текущите нужди,  кадровата обезпеченост и самата база – т.е може ли Правителствена болница да поеме цялата Болница по детски болести. За да има комплексна детска грижа са необходими и другите ключови детски звена да бъдат приобщени”, коментира Здравков.

Заради скандала с Детската болница: Кацаров дава Борисов, Ангелов и Ананиев на прокурор (ОБЗОР)

По думите му бъдещето на детската болница не трябва да става причина за конфликт между лекарите от Педиатрията и болница „Лозенец".

Той е категоричен, че ако зависи от него и екипа му – напрежение между лекарите няма да има. В същото време обаче разбира и част от опасенията на медиците от болница „Лозенец”.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.