В дневния им ред са записани три точки

Извънредно заседание на Народното събрание. Поводът - депутатите, трябва да гласуват новата власт власт на страната. Заседанието е от 13 часа, а дневният ред има три точки.

СНИМКИ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

47-ото Народно събрание първо трябва да одобри Кирил Петков за министър-председател, след това - да гласува новата структура на Министерския съвет и накрая - министрите в кабинета.  За да бъде одобрен новият МС, той трябва да получи подкрепата на повече от половината народни представители.

Служебните министри се събраха на извънредно заседание

В управляващата коалиция влизат „Продължаваме Промяната”, БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”. Техните гласове в НС са общо 134. 

Кои са кандидат-министрите в проектокабинета „Петков”

 

 

След гласуването идва ред и на предаването на властта. Държаният глава събира служебния кабинет в 14.00 ч., а малко по-късно започва и официалната церемония в сградата на Министерския съвет, където кабинетът "Петков" ще поеме управлението на държавата.

„България избра“! Парламентът гласува проектокабинета на Кирил Петков – ще получат ли кандидатите за министри подкрепата на народните представители в пленарната зала? Проследете първите реакции на бъдещите управляващи и на опозицията в кулоарите на Народното събрание и анализите на гостите в специалното ни студиото с Мира Иванова и Виктор Николаев от 12:30 по NOVA.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.