Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков

Проверяват граничните полицаи, които са пуснали бившия финансов министър Владислав Горанов да напусне страната след историята с автомобила, обявен за издирване от Интерпол. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков за казуса от 18-и декември на граничен пункт „Калотина”.

Владислав Горанов опитал да напусне страната с кола, обявена за издирване

Горанов обясни, че е взел колата на лизинг, а от фирмата заявиха, че вероятно става дума за така наречените клонирани автомобили. Според вътрешния министър обаче казусът не е толкова елементарен, а отговорите на възникналите въпроси ще станат ясни след края на проверката.

„Защо така бързо реагира онзи, който е продал автомобила и е използвал думата клониране? Ние се въздържахме в началото да даваме подобни изявление. Възникна въпросът - откъде знаят за клонирането? За тази ли кола става дума, или не? Къде е истинската кола? Нека помогнат на разследването в случая”, призова силовият министър Бойко Рашков.

Горанов пред NOVA: Няма как да знам, че автомобилът е издирван, купен е на лизинг

Атанас Фурнаджиев: Горанов и нашата фирма сме жертви на автомобилната мафия

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.