Гласували са общо 170 от 187-членния състав на Националния съвет

Националният съвет на БСП наложи на Кирил Добрев мярката за партийно въздействие „Изключване“ и прекрати членството му в БСП.

Кирил Добрев: Дойде и моят ред да бъда изключен от БСП

Гласували са общо 170 от 187-членния състав на Националния съвет, разпределени както следва : за - 106 гласа, против - 61 гласа, въздържал се - 3 гласа. 

Кирил Добрев е част от БСП от 1998 година до днес. Той беше част и от вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова, като участва и в битката за лидерския пост на левицата срещу нея.

„Имам доста сериозни съмнения за самия резултат, който е обявен. Тъй като до преди малко информацията, която аз имах повечето гласове бяха против. Повечето хора смятат, че това е автогол на Нинова, но самата тя е ситуация, в която тя вече няма какво да губи. В момента, в който тя престане да бъде председател на партията, тя политически е приключила. Ние постигнахме тази година най-ниският резултат на БСП за последните 70 години, след това най-ниския резултат на БСП за последните 90 години, сега влиянието на партията е някъде, където е било след атентата в църквата “Света Неделя”. Изключително ниско”, коментира Боян Балев от БСП.

След новината за изключването Добрев направи коментар в личния си профил във Facebook. „Дори и да придобиеш “нотариалния акт от къщата” по давност, никога няма да притежаваш духа на дома", написа той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.