По думите му се обсъждат и облекчения за битовите потребители

Не мисля, че има опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански.

След мораториума на цените: Ще има ли поскъпване на тока и парното за потребителите

„Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво трябва да се очаква. Имаме решение как трябва да бъдат направени компенсациите за първото тримесечие на годината. Има възможност и таванът за „ден напред” да бъде не 30%, а дори 35%, което е в полза на бизнеса”, каза още той.

По думите му се обсъждат и облекчения за битовите потребители. „Ако цената за тях се увеличи, то тя няма да бъде два-три пъти, както казват някои. Обсъжда се да бъде по-малко, но не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в следващите седмици ще даде точни разчети”, коментира Любомир Каримански.

Заради скъпия ток: Защо бизнесът е недоволен, въпреки обещаните компенсации

„Лично аз не съм привърженик на мораториума заради принципа да не се намесваме в работата на независимите регулаторни органи. Ние по принцип не трябва да се намесваме в който и да е орган, защото така го превръщаме в зависим”, посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.