Лидерът на "Възраждане" е контактно лице на Никола Минчев, който е с COVID-19

„Днес сутринта разбрах за положителния тест за COVID-19 на председателя на НС Никола Минчев. Направих си тест и той е отрицателен. Разбира се, това е тест, който е закупен от аптеката. Планирам малко по-късно да си направя изследване и в лаборатория”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, който заедно с Минчев присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник.

Председателят на НС е с COVID-19

Той заяви, че не разбира защо трябва да бъдат карантинирани и останалите участници в заседанието. „Не виждам основание за карантиниране. Доколкото знам, всички са ваксинирани. Самият президент преди няколко дни си сложи трета доза от ваксината. Самият Минчев беше изключително коректен – през цялото време беше с маска”, подчерта Костадинов като уточни, че самият той не е бил с маска по време на разговорите.

По думите на лидера на „Възраждане”, ако РЗИ му наложи 10-дневна карантина, той ще бъде принуден да я спази. „Такива са правилата, но те са глупави. Не разбирам на каква основа ще ми наложат карантина, при условие че тестовете показват, че съм здрав”. 

Зелен сертификат за депутатите, тестовете ще си плащат сами

“За пореден път казвам, че ние от „Възраждане” многократно сме заявявали, че ваксинацията трябва да е доброволен процес и не трябва да води нито до права, нито до задължения. Както аз не искам на мен някой да ми казва дали да се ваксинирам, така и аз не казвам на хората около мен да не се ваксинират. Моето лично мнение е, че никога не бих се ваксинирал, не виждам и причина да го правя. Но ако някой друг около мен реши да го направи, не виждам причина да го спра”. С тези думи Костадинов коментира информацията, че четирима от депутатите от парламентарната му група са с поставени ваксини срещу COVID-19.

„Аз не съм водач на секта и не съм гуру. Мнението ми за ваксините е базирано на това, което съм чел – на многобройни научни изследвания. Всеки нормален и разумен човек може да вземе информирано решение сам за себе си”, заяви Костадинов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.